Treinstation ontruimd na bommelding

donderdag 22 juni 2017

Sittard - Het treinstation in Sittard is donderdagmiddag enige tijd ontruimd geweest nadat een onbekende man had gezegd dat er in een trein een bom zou liggen.

De man sprak een conducteur aan bij het verlaten van de trein en riep vervolgens dat er een bom zou zijn. Hierop verdween hij uit beeld. Vanweg de ernst van de melding werd meteen besloten tot ontruiming van het station over te gaan. Agenten van de politie waren snel aanwezig, aangezien het politiebureau naast het treinstation ligt. Nadat het station was ontruimd kon de trein worden doorzocht. Dat is minutieus gebeurd, waarbij niets in de trein werd aangetroffen. Hierop is besloten het station weer open te stellen, zodat het treinverkeer weer op gang kan komen.

De trein was afkomstig vanuit Maastricht en bestond uit meerdere treinstellen. De man die had gezegd dat er een bom in de trein zou zijn, verdween snel uit beeld. Via Burgernet is er een persoonsbeschrijving van de man naar buiten gebracht. De politie is op zoek naar de man en vraagt getuigen daarbij te helpen. Omdat onbekend is om wie het precies gaat, worden mensen verzocht de man zelf niet te benaderen. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schinveld | 112 alarmeringen Schinveld | Goedkoop Tanken in Schinveld | Supermarkten in Schinveld | Weerbericht Schinveld