Bestelautodief aangehouden

dinsdag 7 maart 2017

Nuth - Een 26-jarige man Sittard is vanmorgen rond 07.00 uur op de Daelderweg beroofd van zijn bestelauto. Een man drong bij een verkeerslicht de cabine binnen en bespoot de chauffeur met pepperspray. De aangever vluchtte uit zijn voertuig waarna de dief wegreed. Het slachtoffer sloeg snel alarm bij zijn bedrijf waarna middels het aanwezige track & trace systeem de auto al snel in België in Zutendaal door de Belgische politie aan de kant werd gezet. De 28-jarige bestuurder uit Lanaken (B) werd aangehouden. De politie is nog op zoek naar een mededader die de 28-jarige verdachte vermoedelijk bij de bestelauto heeft afgezet.

Het slachtoffer deed aangifte.  Hij vertelde dat hij voor een vervoers- en koeriersbedrijf werkt.  Hij stopte met zijn bestelbus op de Daelderweg voor het rode verkeerslicht bij de kruising met de A76. Terwijl hij stond te wachten zag hij plotseling dat  een man het brijrijdersportier opende.  Deze man spoot direct  pepperspray in zijn gezicht.  De bestuurder schrok hier heel erg van en stapte via het bestuurdersportier uit de auto.  Hij zag dat zijn bestelauto wegreed in de richting van Eindhoven. Hij heeft vervolgens bij het bedrijf waar hij goederen geladen had alarm geslagen.  Er werd een burgernetbericht verstuurd. De gestolen auto werd in België getraceerd waarna de verdachte werd aangehouden.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schinveld | 112 alarmeringen Schinveld | Goedkoop Tanken in Schinveld | Supermarkten in Schinveld | Weerbericht Schinveld